Zažít město jinak – to by mělo být heslem příští koalice

přidáno: 19. 8. 2014 2:13, autor: čssd Praha   [ aktualizováno 1. 9. 2014 12:14 ]
Michal TobrmanStávající koalice vedená potápějící se lodí – ODS – vesele prodává obecní domy. Prodej má samozřejmě svoje klady, ale i zápory. Důležité však je, že Praha 2 za něj utrží v příštích měsících a letech zhruba jednu miliardu korun. Mějme na paměti, že jen oprava Grébovky stála obdobnou částku. Je proto nanejvýš důležité, kdo bude v příštích volebních obdobích tyto peníze spravovat. Zvolíme raději megalomanský přístup obřích investic v klasickém stylu ODS, nebo střídmé investice do podfinancovaných škol, nezbytného sociálního bydlení a grantů pro kvalitní neziskové organizace?

Mrzí mě, že Praha 2 se dostává do stínu ostatních městských částí a tato výkladní skříň nejkrásnějšího města v srdci Evropy nedokáže dostatečně představit svůj lesk a slávu. Vítám proto akce na Novoměstské radnici nebo Piána na ulici… Zažít město jinak – to by mělo být heslem příští koalice. Město pro lidi, město, které se postará i o to, aby se v něm dobře žilo všem lidem – i těm, kteří neměli v životě tolik štěstí, jako jiní.

Je proto zapotřebí, aby příští rozpočty byly minimálně pod kontrolou slušných lidí. Lidí, kteří neztratili své ideály a jsou ochotni za ně bojovat. Takoví jsou naštěstí i u nás v Praze 2. Jde například o významné členy sociální demokracie v Praze 2, předsedkyni kontrolního výboru ZMČ Michaelu Marksovou či někdejšího zastupitele Prahy 2 Jiřího Dienstbiera. I díky nim má smysl věřit, že se v nadcházejících letech Praha 2 promění v živoucí městskou část s vysokou kvalitou života. Záleží to i na vás.