Zasadíme se, aby se naše čtvrť rozvíjela ve všech směrech

přidáno: 6. 10. 2014 3:08, autor: čssd Praha

Praha 2 je bezpochyby centrální částí metropole a od tohoto faktu se musí odvíjet efektivní politika životního prostředí a dopravy.

Chceme zachovávat a obnovovat zeleň všude tam, kde je to možné, vyčleněním potřebných prostředků v rozpočtu Prahy 2. Dlouhodobý rozvoj zeleně včetně obnovy vnitrobloků jako oáz klidu uprostřed naší Prahy 2 a současně například řešení neutěšeného stavu parku na Karlově náměstí je rozhodně jednou z našich priorit. Současné finanční prostředky takové projekty bohužel nezohledňují – navíc městská část snížila náklady na úklid psích exkrementů, údržbu cest a košů v parcích, dohled na hlídání parků, či na potírání různých projevů vandalismu.

My nebudeme plýtvat veřejnými penězi na předražené a zbytečné záměry, jako na nevyužívaný park Ztracenka, neefektivní využití Bastionu či podobné „parkové projekty“, k nimž v minulosti docházelo a pokud u moci zůstane ODS, tak i nadále docházet bude. Naopak je investujeme tam, kde budou sloužit především občanům Prahy 2 a nejen stále stejným firmám, které opravy provádějí.

Více laviček, kde se můžete příjemně posadit, či kontejnerů na tříděný odpad, ale i na sběr starého ošacení pro charitativní účely, jsou jistě nezanedbatelnými prvky k větší spokojenosti a solidárnosti v životě občanů Praze 2.

Za zřetel stojí i současný stav Nuslí, na které se často zapomíná. Zasadíme o revitalizaci Ostrčilova náměstí, aby bylo v čistším a klidnějším stavu oproti dnešní realitě. I Nusle musí mít svůj prostor pro setkávání jako je na Vinohradech, například náměstí Míru. Budeme se věnovat i dokončení propojení albertovských strání a chceme také zlepšit fungování a využívání barevných zón například zavedením označených parkovacích míst, což dle zahraničních zkušeností navýší jejich počet až o 20 %.

Nadále na vhodných místech umožníme zahrádky restaurací a kaváren, ale nebudeme omezovat funkci chodníku, naopak zvážíme rozšíření počtu pěších zón. Budeme jednoznačně podporovat větší bezbariérovost Prahy 2, vstřícnost vůči rodičům s kočárky, zdravotně postiženým a seniorům.

Zasadíme se tedy o to, aby život na Praze 2 byl v přátelském, inspirujícím a příjemném, prostředí nejen pro vyvolené a naše čtvrť se rozvíjela ve všech směrech tak, že na ni budeme všichni patřičně hrdi.

Michaela Marksová